Родителска среща

Уважаеми родители,

На 28.09.2015 г. от 18.30 ч. ще се проведе родителска среща за VIII д, е, IХ и X клас.

15.09.2015

Приветствие

Здравствуйте, дорогие друзья!

За тези, които не ме познават – казвам се Марияна Стоянова, бивша ученичка на ГЧЕ „Васил Левски“. Тук съм не за да Ви наказвам с дългата си реч, а да Ви споделя няколко думи за тази гимназия.

Ще започна с факта, че тук се носят униформи! Не започвам добре, а… Но повярвайте ми, много по-лесно е да вземеш бялата риза и елека от простора, отколкото да избираш 15 мин. с коя рокля ще си по-секси. Тук е гимназия, тук се учи. Знаете ли, преди години имаше казарми, места, където имаше ред. Днес, те са само спомен и не искам да Ви подтиквам към мисълта, че се намирате в казарма, искам да Ви кажа, че това място ще Ви научи на дисциплина, ред, уважение и още безброй качества, липсващи в днешната младеж.

Другият факт, който искам да споделя с Вас е: забавлението, неизбежното забавление, …  искате или не, тук ще се чувствате комфортно, сред приятели и учители, даващи всичко от себе си, за да Ви научат как да се забавлявате. Да, това ще Ви коства време, но не виждам смисъл да висите в Пърпъл или което и да е друго кафене, при положение, че физкултурният салон е винаги на разположение, а стая номер 2 ще бъде с отворени врати. Две стаи и само осем стени, които ще Ви накарат да се чувствате свободни. Там, където сте Вие и сте това, което сте!

Нямам правото да Ви карам на сила да участвате в извънкласни дейности, но ще Ви споделя тайната, че там има едно единствено правило: да се забавлявате! Ще видите, че всеки един от Вас има определено място в тази гимназия и много от Вас вече знаят това. Благодарение на усилията, потта и виковете, учителите постигат една от главните си цели – да Ви направят личности. Хора, които знаят какво искат и как да го постигнат. Повярвайте ми, аз знам точно това и съм изключително благодарна на всеки един човек в тази гимназия, защото сега съм личност.  Помислете …как се избира един от цял випуск, как се намира човек, който знае какво иска, щрака с пръсти и го постига. Не звучи лесно, нали? Но учителите виждат Вашата сила и Ви подтикват към усъвършенстването й. Те знаят как да Ви стимулират. Единственото, което трябва да направите Вие, е да ги слушате.

Вижте, не искам да Ви отегча, искам да Ви накарам да цените всеки един момент в тази общност, защото тук ще се превърнете  в  хора. Тук ще получите необходимото възпитание, за да се справите в университета. За  някои  е рано,  но  други  са на осем  месеца  разстояние от едно огромно СБОГОМ! Бъдете силни, не се предавайте и се борете за целта си! Накарайте учителите да се гордеят с Вас! Бъдете инцидентния випуск и покажете на какво сте способни, бъдете мащабни и дайте всичко от себе си!

- Зайчета, не сте на случайно място в случайно време! Вие сте специални и искам да го докажете!

- Деветокласници, подгответе се за битка, защото всичко едва сега започва!

- Десети клас, преполовили сте целта си, не се отказвайте, защото едно отклонение може да Ви провали!

- Единайсети класове, започнете със строгата подготовка, тя Ви гарантира успех!

- Бъдещи кандидат-студенти, стискам Ви палци и нека всички учители бъдат с Вас!

Благодаря, че ме изслушахте, защото за мен беше чест.

            Огромное спасибо! К черту!

Откриване на учебната година

Съобщение

Уважаеми ученици и родители, 

По независещи от нас причини се налага промяна на учебника по Литература за 8. кл. 
Същият се заменя с ЛИТЕРАТУРА за 8. клас на Мария Герджикова и колектив, изд. БУЛВЕСТ 2000. 
Благодарим Ви за разбирането! 

Съобщение

Родителската среща за VIII клас ще се проведе на 07.09.2015 г., от 18.00 ч.

Изпитите за кандидатстване на свободните места в ГЧЕ “Васил Левски” ще се проведат както следва:

1. Руски език – 07.09.2015 г., начален час – 09.00 ч.
2. Български език и литература – 08.09.2015 г. – начален час – 09.00 ч.

Поправителни изпити

Списък на учебници

СПИСЪК

VIII а клас

КЛАСНИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ ЩЕ БЪДАТ ОПРЕДЕЛЕНИ СЛЕД 01.09.2015 г.

СПИСЪК

VIII б клас

КЛАСНИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ ЩЕ БЪДАТ ОПРЕДЕЛЕНИ СЛЕД 01.09.2015 г.

СПИСЪК

VIII в клас

КЛАСНИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ ЩЕ БЪДАТ ОПРЕДЕЛЕНИ СЛЕД 01.09.2015 г.

СПИСЪК

VIII г клас

КЛАСНИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ ЩЕ БЪДАТ ОПРЕДЕЛЕНИ СЛЕД 01.09.2015 г.

СПИСЪК

VIII д клас

КЛАСНИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ ЩЕ БЪДАТ ОПРЕДЕЛЕНИ СЛЕД 01.09.2015 г.

СПИСЪК

VIII е клас

КЛАСНИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ ЩЕ БЪДАТ ОПРЕДЕЛЕНИ СЛЕД 01.09.2015 г.

ОБЯВИСЪОБЩЕНИЕ

УНИФОРМИ

 

УЧАСТИЕ НА ГЧЕ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ” В НАУЧНИЯ КОНКУРС „ГЕРОИ НА БЪДЕЩЕТО“

Клуб „Млад еколог“ при ГЧЕ „Васил Левски“ беше ОТЛИЧЕН в научния конкурс „Герои на Бъдещето“. Отборът на гимназията е изцяло дамски и включва: Велмина Георгиева, Теодора Георгиева, Айлин Сали, Анна Иванова и Полина Делева. Конкурсната разработка на тема: „Черноморската луга – природен източник на здраве и красота,“ показваща колко важна е комбинацията от теоретични познания и практическо приложение, когато става въпрос за проблемите на екологията,  впечатли компетентното жури в състав от водещи учени в областта на химията: проф. Тони Спасов (СУ „Св. Кл. Охридски“), акад. Христо Баларев (БАН), Валентина Диканска (BASF България) и др. Награждаването на  победителите се проведе на 24.06.2015 г. от 10,30 ч. в аулата на СУ „Св. Кл. Охридски“. Докато подготвяха и осъществяваха своите решения, учениците от клуб „Млад еколог“ разбираха, че науката, и особено химията, е важно средство, когато става дума за търсенето на иновативни решения на актуални проблеми, свързани с околната среда. За златните момичета на Руската гимназия с ръководител Десислава Стайкова-Маринова  се излъчи репортаж по БНТ, БНР и в-к Мениджър news.

 „Герои на бъдещето“ е част от инициативата CHEMGENERATION, целяща да стимулира образованието по химия в България. Състезанието се провежда в 10 държави от Централна и Източна Европа и България е на второ място по подадени проекти за участие.

Велмина Георгиева, Теодора Георгиева, Айлин Сали, Анна Иванова и Полина Делева благодарят  на учениците от ЗИП Биология-12 клас за подкрепата в реализацията на проекта.

Да си възпитаник на Руската гимназия е богатство и гаранция за успех

На 19 юни зрелостниците от Випуск 2015 година на Гимназия за чужди езици „Васил Левски” – Бургас получиха тържествено своите дипломи. Попътен вятър им пожелаха Директорът на ГЧЕ „Васил Левски” – г-жа Весела Иванова и любимите класни ръководители. 18 отличници на випуска бяха удостоени с грамоти и награди и се вписаха завинаги в историята на гимназията.

Дипломите, вече в ръцете на порасналите момичета и момчета, са верният ключ към успеха им и за в бъдеще.

Пожелаваме на 48-мия випуск на ГЧЕ „Васил Левски” здраве, сили, смелост и още по-високи скокове над препятствията, както ни завеща Апостола – патронът на любимото училище.

ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В ГЧЕ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“

На 12.06.2015 г. ГЧЕ „Васил Левски“ – Бургас обяви „Ден на отворените врати“.

В 13.30 ч. Директорът на гимназията – г-жа Весела Иванова, тържествено откри заключителната конференция по проект: „Опазване на биологичното разнообразие – единственият път към нашето оцеляване“, реализиран по дейност „Многостранни училищни партньорства“ на секторна програма „Коменски“ и финансиран по програма „Учене през целият живот“ на Европейския съюз. Официални гости  на мероприятието бяха г-жа Милка Харизанова – старши експерт по български език и литература и г-жа Жанета Димитрова – старши експерт по чуждоезиково обучение при РИО-Бургас.

В рамките на конференцията приветствие към гостите  и благодарност към учениците и учителите поднесоха г-жа Галена Маврева – координатор на проекта и г-жа Станка Черкезова – старши учител в гимназията. Учениците,  взели участие в дейностите по проекта, представиха пред гостите презентации, песни, видеоклипове и филми. В края на конференцията  учениците бяха отличени с грамота за участие в проекта и e-twinning  сертификат за качество.

Изложба, показваща изработените по проекта календари, брошури, постери, пана, цветя и други материали, съпътстваше Заключителната конференция. На 12.06.2015г. ГЧЕ „Васил Левски“ стана своеобразен храм на извънкласната дейност в гр. Бургас. Десетки родители, ученици, учители  и  родители се стекоха в гимназията, за да почетат събитието. 

Турнир по плажен футбол

На  12.06.2015 г. се проведе турнир по плажен футбол. Участваха 6 профилирани гимназии. Отбора на ГЧЕ “Васил Левски” спечели трето място и беше награден с купа и бронзови медали. 

Участието е по проект “УСПЕХ”.